Nu har det fungerat - Lägesrapport inför resan 14-19/3 2018.

Vi fick information om att vi skulle söka visum via Stockholm. I inbjudan från församligen i Murmansk angavs också Stockholm som ansökningsort för visumet. Via ett visumkontor med nära anknytning till den ryska ambassaden, sökte vi visum, med hänvisning till nummer på kallelse som kommit från församlingen i Murmansk. På visumkontorets hemsida fanns bra information om hela förfarandet.

Visumansökan fylldes i digitalt, skrevs ut och skickades undertecknad till visumkontoret, tillsammans med pass och nytaget fotot i visumansökan. Handläggningen gick smidigt, tog ca en vecka, så nu har vi lärt oss hur det fungerar med det nya "Humanitära visumet" för religiös verksamhet. 

För att minimera problemen med handläggningstiderna, så kommer vi att fastställa samtliga datum och resenärer för 2018 vid det kommande planeringsmötet i Murmansk 16/3. 

Jag ber om förböner för resan, så att det fungerar rent praktiskt, men att resan framför allt blir till välsignelse för allas vår resa på himlavägen. /Bertil Funck